menu
Word Lid
Nieuws uit de gemeenteraad: 21/12/2023
Op de laatste gemeenteraad van 2023 kwam Vlaams Belang Maldegem-gemeenteraadslid Timothy De Groote tussen op een aantal punten met een paar korte, kritische opmerkingen. “Zo kwam ik onder andere tussen bij het wijzigen van het retributiereglement voor inningskosten van fiscale en niet-fiscale vorderingen en de samenwerking met de Katrol voor studie- en integrale gezinsondersteuning.”

Bij het retributiereglement voor inningskosten van fiscale en niet-fiscale vorderingen, vroeg gemeenteraadslid Timothy De Groote zich af waarom er een onderscheid gemaakt werd tussen fiscaal en niet-fiscaal. “Dat is een logische en fundamentele vraag,” vindt Timothy De Groote. “De meerderheid had even moeite hierop een antwoord te bieden. Na een korte stilte, kreeg ik een antwoord. Bij niet-fiscale schulden wordt een aangetekende zending gemaakt, die doorgerekend wordt. Het betreft misschien wel een klein verschil; maar voor iemand die reeds in de schulden zit, telt elke euro. Het zou beter zijn om dezelfde tarieven te gebruiken bij zowel fiscale als niet-fiscale schulden. Dan moet men 10 euro betalen bij de tweede aanmaning, in plaats van 15 euro.”

“Ik hoop dat de gemeente goede projecten blijft steunen en niet opnieuw geld uitgeeft aan peperdure en nutteloze projecten”

Tevens wil de gemeente samenwerken met “de Katrol”, een organisatie die studieondersteuning biedt aan kansarme gezinnen. “Dit kan ik alleen maar toejuichen,” zegt Timothy De Groote. “Van zaken zoals gerichte (studie)ondersteuning en huisbezoeken kunnen onze kansarme gezinnen alleen maar beter worden. Dit is waaraan de gemeente geld mag uitgeven. Het is goed dat hiervoor een budget vrijgemaakt zal worden. Ik hoop dat de gemeente dergelijke projecten blijft steunen en niet opnieuw geld uitgeeft aan peperdure en nutteloze projecten die vijf keer meer kosten.” Het Vlaams Belang blikt dan terug op zaken zoals de zogenaamde vrijheidsboom.”

Fouten gezien? Vragen? Contacteer dan zeker onze afdelingsvoorzitter!
Ruben Notteboom
Voorzitter Vlaams Belang Maldegem
Ruben.notteboom@vlaamsbelang.org


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF